AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL
Autor: General Alexandru Grumaz

Prezentarea volumului de către autor, G-ral Alexandru Grumaz

Doamnelor şi domnilor vă mulţumesc fiindcă v-aţi luat din timpul dumneavoastră preţios de vineri seara pentru a vă afla pentru câteva momente la pavilionul expoziţional al târgului Gaudeamus. Pentru că am vorbit de America şi trebuie să vorbim de America, suntem la 50 de ani de la mortea lui J.F.Kennedy şi am să vă aduc aminte ce spunea Kennedy la un moment dat: “Nu te întreba ce face America pentru tine. Întreabă ce poţi să faci tu pentru America !”
Aceasta este întrebarea care trebuie să ne-o punem astăzi. Foarte mulţi aşteaptă de la conducători, de la politicieni, să li se dea câte ceva. Eu zic că ar trebui să venim noi, exact cum a fost domnul Stoian înaintea mea, în România ar trebui să venim să punem umărul ca să putem să creăm o nouă Românie, să putem să facem ceva pentru România.
Eu datorez foarte mult faptului că am studiat peste Ocean pentru că mi s-a schimbat efectiv modul de gândire şi de înţelegere a evenimentelor politico-militare de-a lungul Globului. Am înţeles menirea militarilor, pentru că America respectă foarte mult militarii. Şi noi avem militari pe care trebuie să-i respectăm, şi noi avem militari care au luptat în Afganistan, şi noi avem militari care au luptat în Irak, şi noi avem militari care au luptat în Primul Război Mondial şi în al Doilea Război Mondial, sărbătorim la anul 100 de ani de la Primul Război Mondial şi vă rog să nu uitaţi că suntem una din ţările care avem cimitirele pro-patria unde sunt îngropaţi români, nemţi, francezi, englezi, unii lângă alţii.
Suntem o ţară care am avut acest cult al eroilor, pe care trebuie să-l continuăm şi pe care trebuie să-i respectăm. Nu am să vă vorbesc foarte mult despre carte, o să vă convingeţi dumneavoastră singuri, încercând să citiţi cele 700 de pagini care este, ca să spun aşa, un almanah al ultimilor 7 ani. Deci, a început undeva în anul 2006 cu primele articole şi am încheiat această carte undeva prin anul 2012.
Vă las dumneavoastră plăcerea şi vă mulţumesc încă odată, mulţumesc editurii. Ovidiu Enculescu este un om extraordinar şi are nişte oameni formidabili în staful lui.
Am să vă explic puţin despre aspectul cărţii şi cu asta închei, coperta este "Rembrand - Rondul de noapte", şi vorba domnului General Mihai cu care discutam înainte, ea înseamnă o schimbare în gândirea militară, acest fenomen la vremea respectivă, este de fapt scoaterea în evidenţă a celor doi complotişti şi a imaginii din spate unde veţi înţelege la un moment dat că în spatele fiecărui articol există un mecanism care a derulat o întreagă poveste economică, politică, geostrategică.
Am să închei cu ceea ce spunea Sun Tzu în Arta Războiului, un lucru care mie mi-a plăcut foarte mult: “Nu-ţi fie frică că înaintezi. Teme-te că te opreşti.”
Vă promit că nu am să mă opresc, dar n-am să mai scriu 700 de pagini. Am să scriu mai puţin. Vă doresc o seară bună şi vă mulţumesc încă odată din tot sufletul.www.raobooks.com