"PAS CU PAS"
Interviurile "la cald" de după sesiunea de autografe maraton cu Klaus Iohannis
la Gaudeamus 2014


Foto: Revista Presei de Carte

“Eu îmi doresc o Românie aşa cum este Sibiul” Preşedintele Klaus Iohannis
Jurnalist: Ce anume v-a impresionat cel mai mult la această lansare de carte?
Klaus Iohannis: Cel mai mult m-a impresionat numărul mare de cititori care au dorit un autograf din partea mea. Sunt şi acum, după ce am terminat, impresionat.
M-am bucurat foarte, foarte mult pentru fiecare cititor care a venit cu cartea la semnat.


Jurnalist: Cele mai multe autografe din viaţa dumneavoastră, nu?
Klaus Iohannis: Cu siguranţă, astăzi, da.

Jurnalist: Vă mai simţiţi mâna? Este ok?
Klaus Iohannis: Merge.

Jurnalist: Trebuie să le spunem telespectatorilor că a cedat pixul la un moment dat.
Klaus Iohannis: Primul pix da, dar al doilea mai merge.

Jurnalist: Domnule Preşedinte de ce aţi făcut până la urmă acest gest? Sunt aproape trei ore de când semnaţi într-una.
Klaus Iohannis: Mi s-a părut absolut normal, atâta vreme cât au venit oameni şi au stat câteva ore ca să ajungă în faţa mea să le semnez cartea. Mi s-a părut absolut normal să stau până când am semnat şi ultima carte.

Jurnalist: Absolut toată lumea a fost impresionată de lucrul acesta. Erau la ieşire şi spuneau lucrul acesta că am aşteptat şi nu a fost în zadar.
Klaus Iohannis: Mulţumesc mult. Vă mulţumesc că aţi stat împreună cu mine.
Jurnalist: Noi vă mulţumim domnule Preşedinte.

Jurnalist: De ce “PAS CU PAS”?
Klaus Iohannis: Pas cu pas se construieşte şi o viaţă şi o ţară.

Virgiliu Hodorogea: Domnule Preşedinte veţi face şi o capitală la fel cum este Sibiul?
Klaus Iohannis: Eu îmi doresc o Românie aşa cum este Sibiul.
Citeşte un Fragment - CLICK pe CopertăKlaus Iohannis "Pas cu pas"

"Tot ce durează, tot ce e făcut să ţină mai mult decât ziua de azi cere muncă susţinută, făcută cu calm, cu răbdare, cu încredere.
Istoria ne arată că cetăţenii României au putut să-şi construiască o identitate, ca naţiune, clădind lucrurile exact în acest mod şi nu mă îndoiesc că acesta este spiritul de care nu trebuie decât să-şi amintească. Eu vin să le spun că e important să ne întoarcem la acest model, că e momentul să redescoperim aceste valori."
(Klaus Iohannis)

Am adunat în această carte momente din viaţa publică, încercând să refac, din ceea ce a selectat memoria, traseul profesional care m-a adus de la catedra de fizică la ipostaza de candidat pentru preşedinţie.
Am inclus în ea şi lucruri personale, dar nu am făcut o neapărat pentru a răspunde curiozităţii celorlalţi.

Am recuperat acele întâmplări, întâlniri sau detalii care au spus ceva despre felul în care m-am format, despre valorile pe care le am preţuit. Identitatea mea personală a umplut, prin intermediul faptelor, dar şi prin aceste principii în care am crezut, rolul de persoană publică pe care l-am ocupat mai bine de paisprezece ani.

Momentele în care am descoperit un adevăr, intervalele în care am învăţat lucruri importante, despre mine sau despre oamenii din jurul meu, i-au adus de fiecare dată ceva şi profilului meu public. Tot ceea ce am dobândit şi tot ceea ce am înţeles de-a lungul unei vieţi cu destul de multe împliniri a lucrat în sprijinul profesionistului care am vrut să ajung. Viaţa mea privată a fost, pentru cei mai mulţi, invizibilă. De fapt, ca orice om, mi am folosit în public tot ceea ce am descoperit ca fiind valoros în viaţa simplă, de zi cu zi: calmul, discreţia, înţelegerea.

Au fost bunuri preţioase, pe care am vrut să le protejez ca să le pot cultiva în continuare. Nu cred că, dezvăluindu-le sursa, le pun în pericol.
A venit timpul ca valorile performanţei să fie puse în acţiune tocmai pentru ca aspiraţiile de atâta amar de timp să se transforme, în sfârşit, în realităţi palpabile: stabilitate economică, bunăstare şi certitudinea că ne-am înscris, pas cu pas, pe drumul care trebuie.


Foto: Revista Presei de Carte


www.curteaveche.ro