Destinul unui om de stânga
Interviu cu Preşedintele Ion Iliescu

realizat de Virgiliu Hodorogea
la Gaudeamus 2014


“Partidul nu depinde numai de o campanie de alegeri, numai de un moment. Din fiecare moment trebuie să se tragă concluzii şi învăţăminte. Eu sper să se facă o analiză serioasă”.
Preşedintele Ion IliescuContinuând ideea dintr-un interviu pe care l-aţi acordat revistei noastre, “Revista Presei de Carte”, la târgul Gaudeamus 2013, doresc să vă întreb dacă ar fi să faceţi cea mai scurtă recomandare partidului care a pierdut acum alegerile, partidului dumneavoastră, care ar fi aceasta pentru staff-ul de la conducerea PSD?
Preşedintele Ion Iliescu:
Acum nu mă lansez în niciun fel de aprecieri şi recomandări, aştept şi este, cred, aşteptarea tuturor o analiză de fond. Adică, după orice asemenea examene, indiferent dacă ar fi fost pozitiv sau negativ, se impune într-un partid serios o analiză a rezultatelor, a concluziilor care s-au desprins, a slăbicinilor care au fost evidenţiate şi cum anume ar trebui să acţioneze partidul. Partidul nu depinde numai de o campanie de alegeri, numai de un moment. Din fiecare moment trebuie să se tragă concluzii şi învăţăminte. Eu sper să se facă o analiză serioasă.

Vă mulţumesc foarte mult.
Preşedintele Ion Iliescu:
Cu plăcere.