www.humanitas.ro
ISTORIE RECENTĂ 100%
Robert Turcescu
în dialog cu Valeriu StoicaInterviu cu Robert Turcescu
realizat de Virgiliu Hodorogea
la Gaudeamus 2009Virgiliu Hodorogea: Vă rog domnule Robert Turcescu să ne spuneţi câteva cuvinte în legătură cu acest moment din cariera dumneavoastră, despre această primă carte.
Robert Turcescu:
Nu este prima carte, sunt la al IV-lea volum, dar orice ieşire pe piaţă a unei cărţi este ca naşterea unui copil, îţi produce o bucurie teribilă dar în acelaşi timp îţi dă şi o sumă de griji legate de felul în care ea va creşte ca lectură, cum va fi privită de cititori. Cred că e un volum bun şi cred că este un volum necesar mai ales într-un astfel de context. Meritul, substanţa cărţii, dacă vreţi, este al domnului Valeriu Stoica. Eu am pus întrebările, sper că cele potrivite, sper că în bună măsura cele necesare, sper că întrebări în stare să rămână în timp prin răspunsurile pe care le-am obţinut.

Virgiliu Hodorogea: Despre celelalte trei volume publicate de dumneavoastră puteţi să ne spuneţi câteva cuvinte?
Robert Turcescu: Este vorba de volumele care au avut un succes foarte mare, publicate de editura Polirom, “Dans de Bragadiru” şi “Fiare Vechi”. Un volum pe care l-am scos la vârsta de 20 de ani intitulat “Dincolo” despre care însă, în momentul de faţă, nu-mi place să vorbesc, este un volum pe care-l consider un debut mai puţin fericit.

Virgiliu Hodorogea: Vă mulţumesc şi vă doresc în continuare emisiuni de succes şi vă aşteptăm cu un nou volum.


www.humanitas.ro