Editura Litera
a aniversat două decenii de existenţă
cu două lansări de carte de excepţie -
Enciclopedia
Concisă Britanică
şi
Muzeul Muzeelor
Interviu cu Adina Năstăsescu
realizat de Virgiliu Hodorogea
la Gaudeamus 2009
Virgiliu Hodorogea: Stăm de vorbă cu doamna Adina Năstăsescu, coordonator marketing la editura Litera, care la închiderea ediţiei “Gaudeamus 2009” ne face o scurtă prezentare a celor două lansări de carte care au avut loc la standul editurii.
Adina Năstăsescu: Considerăm că a fost o ediţie “Gaudeamus” foarte bună , în acelaşi timp fiind o ediţie aniversară pentru noi, deoarece editura a împlinit anul acesta 20 de ani, motiv pentru care, după cum vedeţi, suntem într-un mediu festiv, avem un spaţiu foarte frumos amenajat.
Ieri, cu atât mai mult a fost o zi specială, pentru că am lansat pentru prima dată în România, spunem noi după 240 de ani, “Enciclopedia Concisă Britanică”.
Este prima Enciclopedie tipărită din lume, un brand cu o istorie de 240 de ani. Noi am adus pe piaţă ediţia concisă a Enciclopediei Britanică, are 2500 de pagini, este ilustrată şi ce am adus nou, sunt cele 1000 de articole despre personalităţi româneşti.
Ne-am bucurat la această lansare de prezenţa marelui Neagu Djuvara, care, desigur, a adus şi criticile dânsului despre carte, dar care s-a şi bucurat pentru că am adus-o în România.
O a doua lansare a fost cartea de artă “Muzeul Muzeelor”, care s-a bucurat de prezenţa scriitorului Tudor Octavian şi a doamnei Rodica Matei, director adjunct al Muzeului Naţional de Artă al României. Este o carte cu totul specială pentru noi, este “frumoasa editurii”, conţine 14 dintre cele mai cunoscute muzee din întreaga lume, cu operele cele mai cunoscute din interiorul fiecărui muzeu.
La fel ca şi pentru “Britanica” am încercat să-i dăm o notă de originalitate şi de naţionalitate, în sensul că am introdus alături de cele 13 muzee celebre ale lumii şi Muzeul Naţional de Artă al României.
|