Gaudeamus - MAMAIA 2016
Oamenii se întorc la cuvântul tipărit


De joi 11 august până luni, 15 august, Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia găzduieşte o nouă ediţie a Târgului estival de carte Gaudeamus.Un nou prilej pentru Radio România şi Radio Constanţa de a-şi îndeplini una dintre îndatoririle fundamentale faţă de public, spune preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu:
„înainte de toate, vreau să vă spun că Gaudeamus Litoral se întâmplă în continuare, ca şi celelalte târguri Gaudeamus din ţară şi cel din Bucureşti, creşte de la an la an,
iar acest lucru este extrem de important, pentru că, într-o lume în care online-ul şi viaţa în digital, practic, ne inundă, iată că oamenii se întorc la cuvântul tipărit, se întorc la carte, mulţi dintre ei sunt tineri.
Gaudeamus Litoral poate părea uşor atipic, lumea este la mare, în vacanţă, oamenii se odihnesc, se distrează după un an complicat pentru majoritatea, dar, chiar şi în aceste momente, în viaţa lor îşi face loc cartea.
Este foarte important că Radio România şi, în cazul de faţă Radio România Constanţa,
reuşeşte şi să crească acest proiect extraordinar, unic nu numai în România, ci şi în Europa, Gaudeamus-ul şi îl upgradează, îl ridică, îl multiplică, pentru că, la fiecare ediţie, se întâmplă tot mai multe evenimente, sunt din ce în ce mai mulţi vizitatori, se vând din ce în ce mai multe cărţi.
Este, dacă vreţi, un mod de îndeplinire a misiunii publice, în zona de off air Radio România merge în mijlocul comunităţii şi aduce educaţie, cultură, într-un mod inedit şi totuşi propriu anului 2016.“

Târgul de carte este deschis, zilnic, între orele 15.00 şi 23.00.


La Gaudeamus Litoral 2016, cărţile vin pe mare!

În acordurile Muzicii Militare a Forţelor Navale, 9 veliere au adus la ţărm cărţi-simbol pe care actorii de la Teatrul de Stat, îmbrăcaţi în costume de epocă, le-au preluat şi le-au adus la pavilionul GAUDEAMUS din Piaţeta Perla.

Preşedintele de onoare al acestei ediţii va fi domnul prof. univ. dr. Angelo Mitchievici,
preşedintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor şi profesor la Universitatea Ovidius din Constanţa.

*****

Peste 100 de evenimente într-unul singur,
un nou amplasament mai accesibil şi o ofertă editorială generoasă – (doar) trei dintre motivele pentru care cititorii aflaţi în vacanţă la malul mării sunt aşteptaţi la Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediţia a VIII-a.

Şi în acest an,
Târgul GAUDEAMUS urmează cititorii în vacanţă. Au uitat să pună în valiză cartea de pe noptieră care aşteaptă de mult să îi fie descoperită sau terminată povestea? Nu-i nimic.
La doi paşi de plajă, îi îmbie, ca într-o uriaşă librărie,
bestseller-urile momentului,
serii de autor şi cele mai recente titluri de ficţiune sau nonficţiune, mii de titluri la preţuri extra-sezon, numai bune să îi facă să uite de gradele din termometre.

În plus, departe de a fi doar un loc unde cărţile aşteaptă cuminţi, pe rafturi, să fie răsfoite, râvnite şi cumpărate,Târgul GAUDEAMUS oferă o experienţă culturală dinamică şi interactivă, cu lansări de carte, lecturi publice, dezbateri, proiecţii de filme şi momente muzicale.

Cu prilejul târgului, vor fi reluate şi câteva proiecte tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România: campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” şi “Poliţia GAUDEAMUS”.Nu vor lipsi nici Tombola GAUDEAMUS
derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului sau concursul Miss Lectura adresat celor mai frumoase vizitatoare.

Pentru al doilea an consecutiv, Premiul Tombolei GAUDEAMUS va fi oferit de Regional Air Services –Aeroportul Tuzla şi va consta într-un zbor de 30 de minute desupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla, pe care câştigătorul o poate filma şi/sau fotografia.

Partenerii Gaudeamus MAMAIA 2016
Parteneri principali:
BRD Groupe Société Générale, Vodafone România, Automobile Dacia
Parteneri:
Casa de Modă Ilinca, Colegiul de Arte „Regina Maria”din Constanţa,Clubul Nautic Român, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Echipa de gimnastică aerobică a CS Farul Constanţa, Hotel Pescăruş, Primăria Municipiului Constanţa, Regional Air Services, RATC, Muzica Militară a Forţelor Navale, Teatrul de Stat Constanţa, Statul Major al ForţelorNavale, Stor Driving Academy
Parteneri media: Televiziunea Alpha Media, Constănţeanul.com, Trustul de presă Cuget Liber Constanţa, Litoral TV, Neptun TV, Observator de Constanţa, Telegraf


Un eveniment organizat de Radio România

Pentru detalii suplimentare
privind această ediţie a Târgului GAUDEAMUS MAMAIA, vă rugăm să vă adresaţi Secretariatului GAUDEAMUS.
Persoane de contact:
- Cornelia Scarlat (tel: 0745 109 648, e-mail: cornelia@gaudeamus.ro) şi
- Anca Badea (tel. 0740 12 11 73, e-mail anca@gaudeamus.ro)


Târgul Internaţional Gaudeamus - este principala componentă a Programului LECTURA, proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susţinerea culturii româneşti prin evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei.
Ce a însemnat Gaudeamus până azi:
90 de târguri în Bucureşti şi în ţară, peste 2.485.000 de vizitatori şi aproape 9.700 de manifestări,
organizate în acest cadru, aduc Radio România în postura de lider naţional în industria evenimentelor de acest gen.

GAUDEAMUS:
www.gaudeamus.ro/

LINK-uri Articole Gaudeamus:
Gaudeamus_2015_Lansare_-_TRIBURILE_-_autor_Vasile_Dancu

Gaudeamus_2013_Lansare_-_Al Treilea Razboi Mondial_-_autor_Alex._Grumaz