Salonul de Carte Bookfest  
revine la Târgu Mureş

între 8 şi 11 septembrie,  la Teatrul Naţional, chiar înainte de deschiderea anului şcolar 2016

Personalităţi marcante ale lumii culturale au confirmat deja prezenţa la a treia ediţie Bookfest Târgu Mureş: Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu, Claudiu M. Florian, Radu Paraschivescu, Markó Béla, Bogdan Munteanu


Pe vizitatori îi aşteaptă peste 100.000 de titluri, concerte şi proiecţii de film.
La început de toamnă Salonul de Carte Bookfest revine la Târgu Mureş pentru a treia oară, în perioada 8 – 11 septembrie. 

Ca şi în anii precedenţi, evenimentul va avea loc la Teatrul Naţional, iar intrarea publicului va fi liberă.
În cele patru zile de sărbătoare a cărţii, vizitatorii vor fi întâmpinaţi atât cu oferte promoţionale pentru cele mai proaspete volume, cărţi pentru copii, auxiliare şcolare, cât şi de o vastă selecţie de titluri pentru toate interesele şi gusturile, multe dintre ele la jumătate din preţul de librărie.
Şi desigur, nu vor lipsi lansările de carte, sesiunile de autografe şi dezbaterile, la care vor lua parte cele mai importante personalităţi ale literaturii române contemporane.

„Vreau să subliniez şi să salut această dovadă de sănătoasă continuitate pe care Consiliul Judeţean Mureş o oferă prin sprijinul acordat celei de-a treia ediţii a Salonului de Carte Bookfest Târgu Mureş, alături de ceilalţi parteneri, între care remarc Primăria Târgu Mureş. Sper să ia acest bun exemplu şi alte comunităţi locale din restul ţării,” a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România.

Mureşenii sunt aşteptaţi cu o ofertă de circa 100.000 de titluri ale unora dintre cele mai importante edituri din ţară: Humanitas, Polirom, RAO, Corint, Curtea Veche Publishing, Nemira, Litera, ALL, Niculescu, Herald, Univers Enciclopedic, Antet, şi multe altele. De asemenea, se continuă tradiţia evenimentelor pentru comunitate, şi la această ediţie fiind nelipsite proiecţiile de film şi concertele.

Cu cine vă puteţi întâlni la Bookfest
Cel mai citit istoric român al momentului, Lucian Boia, vine la Târgu Mureş pentru a vorbi despre ultimele sale volume apărute la editura Humanitas.
Cel mai recent – "Strania istorie a comunisumului" (şi nefericitele ei consecinţe) – aduce în prim plan caracterul aparte al comunismului românesc şi greutatea cu care ne-am despărţit de el: „Nici un experiment comunist – cel puţin în peisajul european – nu a fost atât de «special» şi cu evoluţii atât de neaşteptate şi de «divergente» precum comunismul românesc”.

Câştigătorul Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2016 din partea României, scriitorul Claudiu M. Florian, îşi va prezenta la Bookfest volumul premiat "Vârstele jocului".

"Strada Cetăţii" - la editura Cartea Românească - un emoţionant roman al copilăriei într-o Românie caleidoscop de etnii şi obiceiuri aflate sub clopotul de sticlă al perioadei comuniste.

Curtea Veche Publishing îl va aduce la această ediţie a salonului de carte pe bine-cunoscutul autor şi politician Markó Béla, care va fi prezent şi la deschiderea Bookfest.

Iar via editura Nemira, Bogdan Munteanu va încânta cititorii cu ultimul său volum, "Ai uitat să râzi". O carte numai bună de o introspecţie personală, cât şi pentru descoperiri neaşteptate despre ceilalţi, în care graniţa dintre râs şi plâns este foarte fină: vieţi care nu se mai întorc, iubiri care nu se mai trăiesc, poveşti care nu se mai spun până la capăt, trăiri care nu se mai dezvăluie pe deplin.


Editura Humanitas îl aduce din nou în inima Transilvaniei pe mult-îndrăgitul critic literar şi amfitrion al emisiunii „Cartea de la ora 5” – Dan C. Mihăilescu. 
Cel mai recent volum al său este un eseu dedicat scriitorului şi omului politic Ioan Alexandru, unul dintre mentorii din perioada studenţiei sale – „Ce-mi puteţi face, dacă vă iubesc!?". Eseu confesiv despre Ioan Alexandru.

Iar îndrăgitul realizator de emisiuni, editor şi traducător Radu Paraschivescu revine la Tîrgu Mureş, pentru a scoate la tablă politicienii cu un nou catalog de perle culese din spaţiul public – Cum gândesc politicienii (Cum? Gândesc politicienii?), apărut la editura Humanitas.


Bookfest Târgu Mureş va putea fi vizitat în următoarele intervale orare:
8 şi 11 septembrie: între orele 10:00 şi 20:00;
9-10 septembrie: între orele 10:00 şi 21:00.

Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât şi la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Salonul de Carte Bookfest Târgu Mureş este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş şi a Primăriei Târgu Mureş.

Parteneri: Consiliul Local Târgu Mureş, BBImage, Mureş Mall.

Parteneri media: Hotnews.ro, Antena 1 Târgu Mureş, ştiiTV.ro, DAReghin TV.


www.bookfest.ro/